Русенецът Светлозар Савов победи японеца Рюита Сакурай в зрелищен мач по свободни боеве на ринга в Абу Даби от веригата „Нощта на войните“. Според специалистите това е най-значителният успех в кариерата му дотук. Победата бе 15-а в професионалните изяви на бившия състезател по свободна борба в русенското спортно училище.
Савов предприе устремни атаки от първите секунди на двубоя, събори съперника си и само късметът спаси японеца от загуба с ранен ключ. Българинът допусна после само една грешка, при която опитният състезател от Страната на изгряващото слънце опита атака за задушаване. Сасов обаче се защити хладнокръвно. 
Всичко за Сакураей в офанзивен план приключи дотук, защото 26-годишният Зарко го преметна с виртуозен суплес /хвърляне през гърди/ и след като го събори на земята, го понатупа набързо, преди да го откаже с безпощадната техника гилотина.   
„Всички сме много горди с успеха на Зарко. Неговата амбиция е да продължи със следващи битки в Обединените арабски емирства, да спечели веригата и да стане носител на златния пояс“, коментира пред „Утро“ неговият приятел и деятел в бойните спортове Калин Господинов.
Савов бе поздравен веднага и от русенския боец Костадин Енев.