Шарж на художника на „Утро“ Огнян Балканджиев бе изненадващият подарък на зам.-кмета Иван Григоров за 38-годишния рожден ден на Веселин Великов. Григоров покани старши треньора на „Дунав“ в кабинета си, за да му връчи творбата и да му пожелае победа в днешното дерби срещу „Калиакра“ /Каварна/. 
„Всички русенци със спортно сърце трябва да са на Градския стадион! Вярвам в тебе и възможностите на момчетата ти“, обърна се Григоров към своя гост.
Двамата разшифроваха и идеята на Балканджиев да оцвети обувките на треньора в червено, а на вратата да нарисува паяжина. Обувките били шампионската традиция на Великов да побеждава от времето, когато бе футболист на ЦСКА. Паяжината пък символизирала головите шутове на момчета, които щели да я разкъсат по пътя на „Дунав“ към „Б“ група.  
Спортът е един от ресорите на Иван Григоров. Напоследък той няма пропуснат мач като зрител за двубоите на отбора в Русе и при гостуванията му. 
Почти сигурно е, че на трибуните днес ще са още кметът Пламен Стоилов, депутатите Свилен Иванов и Пламен Нунев, все хора, които помагат активно за възраждането на русенските колективни спортове.