Изящни акварелни гледки изненадаха вчера русенските стоматолози, които се събраха на редовното годишно отчетно събрание на районната колегия. Повечето от стоматолозите с нескрито учудване откриваха таланта на своя колега д-р Димитър Димитров да пресъздава пейзажи и образи с акварел, масло, дърворезба. Сред приятно изненаданите беше и председателят на националната организация д-р Борислав Миланов, който по традиция бе пристигнал в Русе за събранието на своите колеги. 
Решихме да поканим д-р Димитров да направи изложба и така да внесем и един друг, художествен нюанс, в деловата работа на събранието, казаха д-р Илева и д-р Доганова, инициаторки на експозицията. 
Винаги съм искал да рисувам, мечтата ми беше да следвам в Художествената академия, но така се стекоха нещата, че вместо в царството на художниците се озовах в Медицинска академия, разказа д-р Димитров.
Като студент рисувал много, след това близо 3 десетилетия не посягал към четката. Върнал се към голямата си любов преди 7-8 години. И понеже е запален ловец и рибар и всяка събота и неделя е сред природата, основните сюжети в картините му са свързани с тези красоти - есенна гора, забързана рекичка, задрямали в очакване на зимата храсти, прозирни корони на дърветата, сърни, сякаш застинали в почуда.
Обичам да рисувам и пейзажи със старинни български къщи, и характерните русенски сгради, казва авторът, който съчетава професията на ортопед-стоматолог с вдъхновението на творец.