Ако бях извършил трите убийства, за които съм осъден, в Гърция или Испания, щях да получа 15 години и да изляза, а тук бе проявена дискриминация, каза пред камерата на Нова телевизия Недялко Димитров.Заради това той вече е написал писмо до съда в Страсбург и иска да осъди държавата, стана ясно от думите на убиеца, известен като Момата. Според него, това би било и сбъдване на неговата голяма мечта.

Вярвам, че няма да умра в затвора, сподели още Димитров. Ако успея да изляза, веднага ще замина в чужбина, например в Доминиканската република. Готов съм да правя и терористични атаки, ако почувствам, че съм застрашен аз или хората, които обичам, призна затворникът.

Той потвърди, че никога не сънува жертвите си, даже че не се смята за убиец. Момата хладнокръвно разказа и как копае гробове за жертвите си, както и за лекотата, с която натиска спусъка, когато иска да убие някого. Той не отговори на въпроса колко все пак са жертвите му, но даде да се разбере, че са повече от тези, за които е осъден.