Робот-рокер, направен от студенти от Русенския университет, привлече вниманието на посетителите във висшето училище във вчерашния ден на отворените врати. Членовете на клуб „Робот“ показаха и други свои творения, които преодоляват препятствия и дори владеят техники от сумо. 
Факултетите и филиалите показаха на щандовете си всичко най-ново и атрактивно. Някои от студентите смениха амплоато и влязоха в ролята на репортери, като интервюираха свои колеги от различните щандове. Момичета, които се подготвят за педагози, облякоха костюми на Мечо Пух, Ежко Бежко, Прасчо и Котарака в чизми и разказваха приказки. Оживено бе на щанда на бъдещите медицински сестри, които мереха кръвното налягане на гостите. Сред първите „пациенти“ бе заместник-ректорът по учебната дейност проф.Михаил Илиев. Той призна, че по принцип кръвното му налягане било ниско, но покрай подготовката на Деня на отворените врати показателите скочили. 
Ректорът проф.Христо Белоев също разгледа щандовете и остана впечатлен от очилата, създаващи „виртуална реалност“, разработени от студентите и преподавателите от катедра „Компютърни системи и технологии“.