Върху терена от 18 дка на бул. „България“ в Източната промишлена зона до Дунав мост частен инвеститор е заявил инвестиционните си намерения за изграждане на паркинг. Това стана ясно на сесията вчера, след като предложението за провеждане на публичен търг за имота породи дискусия между съветниците. Николай Михайлов от БСП предложи точката да се отложи за гласуване до изясняване на обстоятелствата, свързани с техническата инфраструктура на терена. Той каза, че лично е посетил обекта и върху терена има сервитути и четири големи далекопровода, които заемат над 50% от територията на парцела. 
Бедрос Пехливанян от ГЕРБ пък опонира, като посочи, че няма пречка да стартира процедурата и допълни, че това е поредният имот, който може да донесе приходи в бюджета. 
Кметът Пламен Стоилов каза, че общината продава на търг непродаваем имот и допълни, че освен паркинг върху терена не може да се строи друго. Той обясни, че такава стъпка за общината е икономически нецелесъобразна и подчерта, че този, който ще купи имота, ще го купи с тежестите. 
Емил Милушев от ГЕРБ допълни, че не бива да се изтърва големият инвеститор, който е проявил интерес към имота. Арх. Венцислав Илиев от Синята коалиция+ВМРО го подкрепи, като посочи, че теренът е непродаваем и щом има инвеститор, предложението категорично трябва да се подкрепи. 
След приключване на дебата, предложението на Михайлов не беше прието, а решението за стартиране на търга бе подкрепено от съветниците.