„Кои сте вие, че ще ми чукате на прозореца и ще се месите в личния ми живот“, „ще ви уволня всичките“, „нямате никакво право да идвате в дома ми и да ме разпитвате за каквото и да е и да ми задавате въпроси“. Това чули двама автоконтрольори от Ветово в края на септември 2013 година. Дръзките заплахи и обиди били изречени от 54-годишен мъж от Глоджево. Хулиганът с висше образование дори се заканил да заколи полицейските служители и насочил нож към тях със заканата, че ще го хвърли по тях. 
Пред съда агресивният мъж категорично отрече да е влизал в пререкания с униформените и да се е държал арогантно с тях. Заяви, че било възможно да им е крещял и заплашвал с уволнение, но не и с убийство. Демонстрирайки превъзходството си над останалите, обяснил, че е възможно да е държал нож в ръката си, тъй като се е хранел, а използването на нож и вилица по време на хранене е присъщо на културните хора. 
54-годишният висшист бил с доста високо самочувствие и това, че бил съкратен от работа рязко сринало социалния му статус. Принудил се да отиде в Глоджево при 85-годишната си болна майка и да разчита единствено на нейната пенсия. Признава, че няма приятели и хора, с които да поддържа добри отношения. Причината била, че всички му завиждали за висшето образование и че ги превъзхожда с уменията си. Заради извисеността си той отказвал да помага на майка си в селската работа и я оставял сама да поддържа градината. И отношенията им се влошили. 
След караница на 28 септември 2013 година вечерта, когато висшистът си устроил алкохолна почерпка, жената се изплашила и излязла да търси подкрепа от съседи. Оплакала се на комшийка, че синът й я заплашил, че ще я заколи и ще хвърли трупа й в яма в двора им. Така двете жени тръгнали към дома на трета съседка. Подпийналият син обаче решил да потърси майка си. Отишъл до комшиите, на които майка му вече се била оплакала, и започнал да настоява да я пуснат и да не я крият от него. В къщата се оказал негов бивш учител по музика, чиито познания висшистът не признавал и твърдял, че разбира много повече от него. Преподавателят опитал да успокои пияният мъж и му обяснил, че майка му не е у тях. Вместо разбиране обаче срещнал агресия и юмрук в лицето. От удара мъжът паднал, а очилата му изхвърчали. Доволен от стореното, висшистът се прибрал вкъщи, сипал си вечеря и надул музиката. Започнал да звъни на други комшии, при които предполагал, че е майка му, като обвинил всички, че я крият от него. А накрая хората извикали полиция на помощ. Съседите разказали на униформените за екшъна и служителите потропали на прозореца на къщата, в която живеел агресивният висшист. Мъжът решил да обясни на двамата униформени, че не трябва да се занимават с него. Взел кухненски нож, показал се на прозореца и заявил на полицаите, че ще ги заколи с него. Органите на реда се отдръпнали и започнали да го успокояват, но той нареждал, че познава началниците им и ще ги уволни. Поканил ги да влязат в дома му, но заявил, че живи няма да го напуснат. Обвинил ги и че го притесняват в тъмната част на денонощието. 
Пред съда висшистът дал уникални обяснения. Заявил, че майка му не знае какво говори и е неадекватна заради напредналата й възраст. 
За дръзкото хулиганство и самонадеяните обяснения съдът наказа висшиста с 1 година и половина условно с 3 години изпитателен срок. Присъдата е само на първа инстанция и вероятно ще се обжалва.