Футболистите на „Дунав“ ще излязат утре от 15 часа на Градския стадион за най-важния си мач - дербито срещу „Калиакра“ /Каварна/. В навечерието на така важния двубой „Утро“ разговаря със старши треньора на русенския тим Веселин Великов.

- Г-н Великов, как върви подготовката?
- Нормално. Момчетата се трудят сериозно и с настроение. 
- Наясно ли са, че този мач не бива бъде подценяван?
- Говоря им на тази тема от миналата седмица. А няма нужда да ги притискам допълнително, защото осъзнават колко особена е тази среща. Те не подцениха двубои с по-леки съперници, та срещу „Калиакра“ ли няма да се държат отговорно! 
- Имате ли някакви главоболия с болни или контузени футболисти?
- Миро Будинов е с разтегнат мускул на задната част на бедрото. Биха му инжекция, сега е по-добре. Мисля си, че ако не на 100, поне на 90 процента ще е готов за участие в мача. Той игра с тази травма и срещу „Бенковски“ в Бяла. 
- Какво е различното в отбора на „Калиакра“ в сравнение с есенния сезон?
- Съперникът ни привлече през зимата няколко много опитни футболисти със стаж в сериозни отбори - Явор Въндев, Ивелин Василев, да не изброявам всички имена. Трябва да сме много внимателни, умни, бързи и концентрирани. „Дунав“ не се плаши от нито един съперник в групата, а и напрежението трябва да е по-голямо в редиците на „Калиакра“. 
- Старши треньорът на „Черноморец“ /Балчик/ Георги Иванов каза пред „Утро“, че вижда вашия отбор като безспорен фаворит в дербито и първенството. 
- Четох това интервю. Благодаря за хубавите думи, но ние трябва да си свършим работата докрай.
- Как си представяте обстановката на стадиона в събота?
- Виждам, че феновете правят много, за да обърнат внимание на русенската общественост колко важен ще е този мач. Такива двубои винаги са допълнителен дразнител за хората, които обичат града си, футбола, „Дунав“. Какво си представям? Бих искал трибуните да са по-многолюдни в сравнение с всеки друг път, а отборът да се отблагодари на феновете с добра игра и победа.