За втори пореден сезон обичаната и популярна марка „Бордо“ ще изненада своите почитателки с по-смела и креативна пролетно-лятна колекция. Фирмата е известна със своята класа, финес, високо качество на изделията и платовете и отново го доказва с новата си колекция. Чрез нея се опитваме да разчупип стила, като стремежът ни е да се доближим повече към класиката, а не към спортния стил, обясни дизайнерката на фирмата Нели Николова. Тази година в пролетно-лятната колекция всяка дама може да открие по нещо за себе си - от нежни и семпли тоалети до по-смели и дръзки предложения. За дамите, които искат да експериментират и да разчупят стереотипа на класиката, са предвидени пепитен панталон с червен кант, дънкова рокля в два тона сигналнолицеви конци - циклама и зелен, които създават усещане за контраст, и още много други предложения. От фирмата уверяват, че тези тоалети ще накарат всяка дама да намери своята индивидуалност в дрехите и да се почувства по-различна.  
Модният адрес, който задължително всяка себеуважаваща се жена трябва да посети, е магазинът на ул. „Петко Каравелов“ 15, както и този в производствената сграда на ул. „Рига“ 9. Там вече ги очаква цялата пролетна колекция, а най-късно до 15 април леката и безупречна лятна линия ще бъде и във фирмените магазини. От този сезон има още една изненада за дамите. Те вече могат да пазаруват и в онлайн магазина www.bordofashion.com. Това е нова стъпка в развитието на фирмата, а и тенденция, която налага самият пазар. По този начин дамите с по-натоварено ежедневие и липса на свободно време ще могат да се разходят из виртуалния магазин и да открият своя тоалет без излишно обикаляне по магазините. Освен това клиентките могат да продължат да разглеждат и да следят за новите колекции в сайта на фирмата www.bordobg.com. Новата колекция вече се радва на успех и се възприема много добре от клиентките, а от „Бордо“ всяка седмица зареждат в лимитирана серия изчерпани модели на колекцията. 
И в пролетно-лятната колекция „Бордо“ продължава тенденцията да произвежда няколко изделия от един плат, като идеята е дрехите да могат да бъдат взаимно комбинирани както цветово, така и като материя. Играта при комбинацията на различните поли, сака, панталони и рокли всъщност правят стила, издава Николова. С всяка от дрехите дамите ще изглеждат по различен начин, като при комбинирането на тоалетите стилът неминуемо се променя и може да бъде елегантен, спортен или спортно-елегантен. Консултантите в магазините ще ви предложат най-стилните комбинации, както и най-подходящите решения за всеки случай. 
Основният стремеж на „Бордо“ е клиентките да се чувстват класни и специални. Затова кройките на тоалетите са така изпипани, че да пасват на всяка фигура и да подчертават нейната женственост. 
При подготовката на колекцията фирмата се е придържала и към наложените международни тенденции за 2015 г. не само като цветове, но и като кройки. Пролетно-летните тоалети са насочени в три основни цветови теми. Синьо-белите сака, панталони, рокли и поли се примесват с различни жълти, небесно и кралско сини акценти и създават палитра - наслада за окото. Ако искате да разнообразите, втората цветова гама е екрю, зелено и корал, които се комбинират с бледорозово. Неотлъчно, особено в лятната колекция, преобладава неутралната цветова гама, която се допълва от меките тонове на кафяво, оранжево и коралово. Всички цветови предложения добавят голяма доза женственост и дават пълна самоувереност на дамите. 
Силните летни цветове за този сезон са цикламата и наситеният тюркоаз, като те не са само акценти в дрехите, а участват като цяла композиция. Изключително стилно е предложението на „Бордо“ за костюм от две части - тюркоазен панталон и болеро, както и закачлива цикламена рокля с късо ръкавче и панделка на талията. 
Почетното място в колекцията отново е запазено за роклята, кaто този сезон акцентът е в нейното удобство. През топлите месеци „Бордо“ набляга на свободния стил и кройка и затова всички модели са разкроени от талията надолу или имат чупки и плохи. По-голяма част от роклите са подходящи за ежедневието, като комбинирани със сако моментално се превръщат в елегантен тоалет. Панталоните са прави, като дори и да са с еднаква кройка, цветовете ги правят разчупени и индивидуални, а едно от по-нестандартните предложения е едър пепит. 
В пролетно-лятната колекция „Бордо“ експериментира и в материите, които отново са с високо качество от европейски производители. Тоалетите са изработени от памук и еластан, трико, вискоза, трико-жарсе. Хит отново и това лято е дантелата, която придава на дамите максимално женствено излъчване.