Безобразно се възстановява настилката на пл. „Дунав“ и ул. „Етър“ след полагането на нов водопровод, сигнализираха граждани вчера в редакцията. Обратният насип не се уплътнява както трябва, а новият асфалт е едва с 4 см дебелина, да не говорим, че той се полага, без мястото преди това да се почисти добре от листа и боклуци, заяви строителният инженер Николай Георгиев. До 5-6 месеца настилката ще улегне и ще започне да се руши, притесняват се хората. По тази причина те са подали жалба до РДНСК и Общината.
Наша проверка на място показа, че действително има голяма разлика в дебелината на стария и на новия асфалт. Работещите в близките офиси се възмущават, че улицата е ремонтирана само преди 3 години, и то качествено, а сега разкопките съсипват добрата настилка. Те настояват, че е крайно време да се спре с тази разсипия, защото всички тези безкрайни ремонти в крайна сметка се плащат от гражданите.
Правим всичко по стандарта, не знаем защо от самото начало хората недоволстват, но ние трамбоваме и полагаме по два пласта асфалт, контрират работниците от фирмата изпълнител „Крис груп“.
Шефът на ВиК Сава Савов пък обясни, че до момента за обекта нищо не е плащано на изпълнителя. Той увери, че ще направи проверка и ако се окаже, че фирмата не изпълнява настилките както трябва, ще бъде задължена да ги оправи. По договор, доколкото си спомям, асфалтът трябва да е 10 см, каза Сава Савов. Той бе категоричен, че до момента за работата по обекта нищо не е платено. Строежът още не е приет, няма и да го приемем, ако не отговаря на изискванията, увери ни водният шеф.