2 години условно с 3 години изпитателен срок е присъдата на 27-годишния Пламен М., който на 24 март 2014 година, след 20 часа вечерта, блъснал фатално 90-годишен пешеходец, който 4 дена по-късно починал. Освен това младият шофьор ще трябва да забрави какво е чувството зад волана, тъй като получи забрана да шофира за срок от 3 години. Присъдата обаче може да се обжалва. Това бе и наказанието, за което пледираха пред Окръжния съд прокуратурата и частните обвинители. Наследниците на ветерана от войната се очаква да заведат отделно дело, по което да поискат обезщетение от шофьора, погубил техния близък.
 90-годишният мъж, който живеел в старчески дом, е пресичал неправомерно бул.“Липник“ в посока от Кръговото към кв.“Здравец“. Най-вероятно старецът, който бил в много добра форма за годините си, слязъл на спирката пред търговски комплекс „Ялта“ и искал да се озове от другата страна на булеварда. Вместо обаче да заобиколи до пешеходните пътеки до самото кръгово кръстовище, дядото решил да си спести пътя и пресякъл на неразрешено място, след това прескочил разделителните мантинели и тръгнал да прекосява другото платно. Това обаче се оказало фатално за него.
Заради необичайното място, на което се е намирал пешеходецът и добрите характеристични данни на шофьора, съдът сметна 2-годишната условна присъда за адекватна.