Млада жена почина след челен удар на микробус „Ситроен“ в камион на пътя Бяла-Русе и остави две сирачета.
Поредният кървав инцидент по един от най-опасните пътища в страната стана във вторник в 18.40 часа.
33-годишната жена управлявала натоварен с кафе фирмен микробус на „Спетема“. На правата отсечка на 5 км от разклона за Обретеник в посока Русе бусът се блъснал челно в идващ насреща румънски тир и жената зад волана загинала на място. Водачът на камиона е получил натъртване в гърдите от удара в кормилото, но отказал хоспитализация. 
Огледът на място показал, че спирачният път на камиона е само в неговото платно, следователно ситроенът е навлязъл в насрещното движение. От удара камионът е с повреден двигател, поради което вчера товарът му - 15 тона прах за пране, е прехвърлен на друг румънски камион и е откаран по предназначение. Работата с румънския шофьор продължава до изясняване на случая. 
Участъкът, където е станала катастрофата, не е сред опасните зони с концентрация на пътни инциденти, освен това в момента на удара на пътя не е имало съоръжения, които да са причинили сблъсъка, посочиха вчера от ОДМВР.
Две са най-вероятните причини за трагедията - жертвата да е отклонила вниманието си или да е задрямала за миг.
Младата жена е имала магазин за кафе и напитки и е била дистрибутор на „Спетема“ за Русе. Майка е на две малки деца, които повече няма да усетят майчина милувка.