Поне 50 хил. души ще бъдат пряко засегнатите като абонати от спирането на „Топлофикация-Русе“, без да смятаме училища, болници и други сгради с обществени функции. Това каза конфедералният секретар на КТ „Подкрепа“ Александър Загоров, който бе в Русе по повод отчетно-изборното събрание на синдиката. Той коментира, че това е една от допуснатите неточности в анализа на Министерството на енергетиката, като допълни, че анализът се основава на сметки, според които всички топлофикации дават отражение в загуба на НЕК заради цени на тока. Сметнато е, че има надвишаване на квоти, а такова понятия няма, има само прогнозни количества, посочи още Загоров. Той каза, че изходът на срещата във вторник в министерството не е решение, което ги удовлетворява, но поне е поставено началото на един диалог по темата. 
Искаме нашите предприятия да функционират без сътресения, създавани от законодателната и изпълнителната власт. По тази причина КТ „Подкрепа“ имаше среща с парламентарната група на ГЕРБ, като също споделихме за тези проблеми и се обединихме в търсенето на общи решения, каза конфедералният секретар. Ние като синдикати искаме работни места, добри условия на труд, в това число и добри заплати и ако трябва ще постигнем това наше искане с протест, ако трябва с диалог, но предпочитаме диалог, обобщи Загоров.  
Тодор Дечев от Синдиката на енергетиците в Русе каза, че продължават да са в стачна готовност, но допълни, че се надява да се постигне споразумение и да не се стига дотам.
Събранието на КТ „Подкрепа“ бе уважено от зам. областния управител Станимир Станчев и зам.-кмета Наталия Кръстева.