Фотоси от новия проект на талантливата русенка Евгения Максимова представя специализираното електронно списание за фотография във Великобритания - British Journal of Fotography. Вниманието на изданието е привлечено от интересните находки на българката, чиито снимки са добре познати и на любителите, и на професионалистите в цяла Европа. Във фокуса на англичаните са попаднали кадри от гробищата в Кишинев, а разходката в полето на мъртвите е поредната отправна точка за новия проект, наречен „Вечност“.
Темата избра мен, споделя пред електронния журнал Евгения Максимова и обяснява, че изборът всъщност не е случаен - тя все още не може да преодолее смъртта на майка си, художничката Стефка Генадиева.
Според фотографката гробищата са отражение на обществото, те са перфектно резюме за случващото се в дадена страна.
Максимова в продължение на 18 месеца снима гробищата в Кишинев, Киев и Днепропетровск, но не смята, че проектът е приключен. Опитвайки се да покаже разнообразието от възможности, ще продължи да работи в Русия и Грузия, а в проекта ще включи няколко снимки с надгробни плочи на цигански баронеси и домашни любимци. Според фотографката всички хора са удостоени по „престижен начин“, независимо от поста, богатствата и земната им слава приживе.