„Утро“ получи сигнал, който предостави факти и данни за това, че от юли 2013 година подсъдимата Десислава Иванова работи по договор в пловдивска фирма. В което няма нищо лошо, освен че мярката й и до днес да не й позволява да напуска жилището си, тъй като е под домашен арест. В средата на декември всъщност съдът й наложи по-лека мярка - парична гаранция в размер на 2500 лева, която все още не е платена, тъй като момичето нямало пари. Затова в сила е забраната да напуска дома си без разрешение.
„Шести месец Десислава си върши перфектно работата“, заявиха по телефона пред „Утро“ от ръководството на пловдивска фирма за кетъринг и аниматорски услуги, с която подсъдимата имала сключен трудов договор с изпитателен срок от лятото на 2013 година. За това, че Десислава е обвинена в изнудване и рекет, управителите разбрали от пуснат до тях сигнал и след като се поразровили, научили, че е една от подсъдимите по аферата „Щастливото бебе“. „Свърза се с нас, след като бяхме пуснали обява, че търсим персонал в jobs.bg. Нито един повод за съмнение не ни е давала по време на работата си, но не я познаваме като личност, а като професионалист. Все още не знаем какво ще правим след като научихме тази информация“, коментираха още от ръководството.
Информация за това, че докато е под домашен арест в русенското си жилище, Десислава живее и работи в Пловдив, не е постъпвала нито в прокуратурата, нито в съда. От полицията отговориха, че от 15 юни 2012 година им е възложен контрола за изпълнението на мярката и са извършени неколкократни проверки. 
„За времето, през което Десислава Иванова е била под домашен арест, с постановления на прокуратурата има многократни прекъсвания на мярката си с цел лечение в Център за психично здраве. Същевременно тя има и многократни разрешения за напускане на жилището, където изтърпява наложената мярка за неотклонение. За периодите, когато са в сила последните постановления, проверки от служителите на ОДМВР Русе не са извършвани“, гласи част от официалния отговор на полицията.
Самата Десислава заяви, че живее у дома си в Русе и не работи.
Истината е някъде там. Къде по-точно се намира, може да покаже проверка на разследващите органи. Дотогава това си остава един анонимен сигнал, който нито е потвърден, нито е отхвърлен окончателно.