29-годишният Н.З., който има богат опит в престъпленията, е един от крадците, които действаха по смайващо арогантната измамна схема „Много ти е хубаво бижуто, дай да го видя“. Измамникът е заловен в началото на седмицата след дълго криене. Събраните доказателства показват, че той е автор на четири престъпления, за които вече се е признал за виновен. В същото време продължават да се събират данни за други негови деяния.
Последното престъпление Н.З. извършил 2-3 дни преди да бъде заловен. Сутринта на 10 януари направил опит да щипне 100 евро под предлог, че иска да ги развали. Той е смятан за автор на кражба на портмоне със 162 лева и лични документи от офис на 20 ноември. По метода „Много ти е хубаво бижуто, дай да го видя“ пък през август и октомври е ограбил две пенсионерки от които свил златни накити за около 250 лева. Жертвите, които доверчиво подавали пръстени и обеци за оглед, докато чакаха автобус на спирка, обикновено оставаха без тях, тъй като любезното момче хуквало да бяга.
Н.З. е търсен в продължение на месеци. Макар да е само на 29 години, той вече е лежал в затвора за различни престъпления. Най-често е залавян за кражби и грабежи, благодарение на които преживявал.