23-годишно момиче бе блъснато фатално на път за работа от влак на прелеза на Кооперативен пазар петък в 5.27 часа.
Трагедията станала, когато композицията на бързия влак за Варна е отивала от Гара Разпределителна на Централна гара, за да вземе пътниците в 6 часа.
Г.Н. е минавала през пешеходния път до бариерата, въпреки че тя е била спусната. Релсовият път там е по-безшумен, за да не пречат влаковете на жителите на квартала. Вероятно момичето е било с шал и шапка и не е видяло и чуло опасността в тъмното и мъгливо време. Машинистът също я видял в последния момент заради гъстата мъгла и нещастието станало неизбежно.
Ударът изхвърлил Г.Н. вдясно от релсите и смъртта й била мигновена. Първоначално е имало съмнения за самоубийство, но след разпознаването на момичето от негови колеги това е отхвърлено категорично.
Заради нещастния случай бързият влак за Варна отпътува по маршрута си с 40 минути закъснение, а този за София тръгна с час след разписанието - в 7.15 часа, тъй като композицията не можеше да мине по прелеза заради следствените действия на оперативната група от Транспортна полиция, казаха от Централна гара.
Подобен инцидент със следобедния влак за Варна се случи и на 6 януари, но за щастие се размина значително по-леко. Тогава 16-годишно момиче, стояло много близо до релсите, бе хвърлено на земята от образуващата се при движението на влаковете силна въздушна струя, подобна на ударна вълна. При падането на земята момичето си натърти рамото и получи драскотина на главата.