Русенци ще имат шанс да видят две представления на прочутия Балет върху лед от Санкт Петербург. Русе е един от шестте български града, които ще замразят сцени, за да ги превърнат в ледени пързалки. Танцьорите върху лед този път идват в България с класическите балетни спектакли „Спящата красавица“ на Чайковски и „Ромео и Жулиета“ на Прокофиев. Оригиналната сценография е дело на майсторите на световно известния Мариински театър. 
Турнето на ледените балетисти започва през втората половина на ноември в Пловдив. След това ще премине през Бургас, Варна, Велико Търново и София, където спектаклите ще бъдат показани в зала 1 на Националния дворец на културата. Русе е финалната точка в турнето на леденото вълшебство. Двата спектакъла ще бъдат на 3 и 4 декември от 20 часа в Доходното здание. 
Цените на билетите започват от 10 лв за ученици  (само срещу ученически лични карти). Първите 300 от билетите с редовни цени са с 10 лв. отстъпка. Ценителите на леденото танцово изкуство могат вече да си ги закупят в търговската мрежа на Пикадили, OMV, Office 1 и онлайн в системата на eventim.bg.