Премазаният в понеделник във фирма на територията на бившия КТМ от огромен товарач 38-годишен работник е постъпил на работа само преди 6 месеца. Човекът е имал трудов договор, освен това му е бил неправен и необходимият инструктаж. През инструктаж е минал и 55-годишният водач на машината тип калмар. Той е правоспособен и алкохолната му проба след инцидента е била отрицателна.
Младият мъж загинал, докато насочва шофьора на калмара, който поради габаритите на автомобила и товара е с много ограничена видимост и има нужда от втори човек, за да се движи безопасно. Минути преди 17 часа обаче нещо се объркало и водачът загубил от поглед помощника си, спрял веднага и слязъл на земята, но колегата му бил бездиханен под гумите на 20-тонната машина, носеща още 20 тона товар.
Събраните данни показват, че злополуката е трудова, но работата по изясняване на причините, довели до смъртта на работника, още се изясняват, каза вчера за „Утро“ директорът на Областната инспекция на труда Ирена Николаева.
Трагичният инцидент е станал в хале на фалиралата фирма ТМ „Хеви машинбилдинг 97“, а не на територията на „ТМ технолоджи“. Това уточни за „Утро“ съсобственикът на „ТМ технолоджи“ Николай Барбуков. Фирмата също е на територията на бившия КТМ, но се занимава с производство на едрогабаритни метални конструкции, корпуси за генератори и двигатели, кофи за земекопни машини, корабни конструкции, печки и камини на твърдо гориво, които изнася основно за Англия, и няма нищо общо с металните рола, при чието транспортиране е настъпила смъртта на работника.