Два хотела в Русенско чакат новите си собственици, след като частният съдебен изпълнител Венцислав Маринов ги е пуснал за публична продан.
Единият е небезизвестният четириетажен „Роял Палас“ със застроени 568 кв.м в Писанец, който е собственост на общинския съветник Орлин Танов. Впрочем комплексът с живописен изглед се продава от повече от година. През януари 2014 година хотелската част, заедно с рибарника и басейна към него с обща площ 58 129 кв.м, бяха обявени на търг с начална цена 904 749 лева. И тъй като никой не извади солидната сума, цената му рязко спадна. Макар че интерес към него има, вероятно кандидат-купувачите се надяват началната цена да спихне още повече. Което впрочем вече е факт - поредното му публикуване в регистъра за публична продан сочи, че вече за хотела се искат едва 594 000 лева. А какво ще е бъдещето на комплекса, ще стане ясно на 24 април, когато се очаква да бъдат изнесени офертите за него. Ако въобще се появят такива. Недовършеният хотел стигна до търг след две ипотеки за общо 350 000 лева.
Другият хотел, който се продава от частния съдебен изпълнител, е далеч по-скромен. Сградата е двуетажна и се простира на едва 158 кв.м. Комплексът с басейн и дискотека в Ново село, над който тегне ипотека в размер на 435 000 евро, се предлага за 192 000 лева.