Авторитетният консултант към Европейската комисия д-р Волфганг Книйски ще бъде водещ на тренинг-семинар за предприемачи, който ще се проведе в събота в Русе. Експертът в областта на иновационния мениджмънт притежава повече от 20 години международен опит като мениджър бизнес развитие. Понастоящем е в екипа на EIT ICT Labs към Европейската комисия.
Волфганг Книйски е съосновател и спонсор на русенската StartUp Factory (Фабрика за стартъпи), която със семинара ще отбележи официалния си старт. Тренингът ще бъде на тема „Как да финансирам моя стартиращ бизнес?“ и ще се проведе на 28 март, събота, от 10 часа в комплекс „Евас“. Семинарът е без такси и ще се проведе на английски език.
Волфганг Книйски ще представи пред младите хора същността и характеристиките на корпоративното финансиране, ЕС програми за развитие на предприемачеството, специфичните особености на финансирането при различните етапи от развитието на новото бизнес начинание. Той ще разясни какво не трябва да правят младите предприемачи, ако желаят да финансират бизнеса си чрез венчър капитал. Ще бъдат обсъдени различните вариации на алтернативни действия, които предприемачът може да направи.
По време на обучението участниците ще получат практически насоки как да подготвят проекти и да кандидатстват за финансиране от Европейския съюз чрез Програмата за научни изследвания и иновации „Хоризонт 2020“.