Много спортисти и млади хора се простиха с олимпийския шампион от Атина 2004 Милен Добрев. Повече от час продължи поклонение в католическата църква на село Житница. При появата на ковчега родителите на спортиста и баба му Мария избухнаха в неудържим плач. Саркофагът носеше неговия приятел - щангиста Величко Чолаков.

Цялото село Житница дойда да се сбогува с щангиста, който бе открит мъртъв в жилището си в Пловдив в събота.Редом до родителите му Атанас и Сийка бе и жената, от която Милен има син - Кирилка. Тя пристигна от Бургас, където живее с малкия Кристиян. Ридаеше неудържимо. Близки споделиха, че Кика не можела да си прости раздялата с бащата на детето си. Кристиян не беше доведен на поклонението.

Треньорът му Пламен Аспарухов се разстрои много като видя своя възпитаник мъртъв. Много изявени спортисти, сред които Минчо Пашов и Антон Коджабашев, също дойдоха да го изпратят в последния му път. Заместник-кметът по спорта в Пловдив Петър Зехтински поднесе венец.

"Прекрасно момче и човек", казваха съгражданите му и плачеха. Десетки се разписаха в книгата за съболезнования, изложена в селското читалище. Там се прожектираха кадри с успехите на Милен от олипмиадата в Атина.