С рокерски екип, каска и редом до 50-кубиковия си бензинов мотор посрещна вчера откриването на новия мотосезон 7-годишният Радослав, който се превърна в истинска атракция за останалите рокери и насъбралата се публика. Част от моторджиите не устояха на изкушението и пробваха възможностите на миниатюрния, но иначе професионален мотор на Радо. Оказа се, че това не е първия мотор на младия рокер, който е свикнал с живота на колела още от 4-годишен и вече е имал пистов мотор. Плътно до магнетичния Радо, който обясни, че е много важно да се пазят останалите участници в движението и всеки да е внимателен на пътя, бе баща му Мирослав. 
Над 100 мотора тръгнаха вчера от традиционния си сборен пункт паметника на Альоша в Парка на младежта и направиха почетна обиколка на града. Поводът бе откриването на новия мотосезон, на който обикновено рокерите слагат старт около Първа пролет. А погледи и внимание събра най-новият мотор от всички мощни возила на две колела - „Сузуки“, на което собственикът се радва от два месеца.
Освен с апел да пазят шофьорите и шофьорите да пазят тях, мотористите призоваха и за благотворителност.
За втори път организираме акция за даряване на дрехи и обувки за деца и възрастни, както и играчки за малчуганите, които смятаме да дарим на БЧК и Каритас. Идеята ни е инициативата да се превърне в традиционна, обясни за „Утро“ секретарят на мотоклуб „Тъндърс“ Лъчезар Панов. А привърженици на акцията не липсваха, тъй като чантите с дарения успяха да напълнят един багажник. 
Най-възрастният участник в мотосъбитието бе навършващият след дни 57 години Пламен, който обясни, че учи всички нови млади членове на дисциплина и спазване на порядките. Категоричен е обаче, че за да няма тежки произшествия по пътищата, е необходимо да се обособи място, където мотористите да карат свободно. Подходящ за целта посочи изоставения полигон, където с малко инвестиции теренът може да приюти любители на моторите, както и място за демонстрации на дрифтърите.
Обиколката на рокерите премина по ул.“Плиска“, „Тулча“, край Олимп и Мол Русе, където шествието обърна по „Петрохан“, „Скобелев“, Кръговото и Симовата мелница. Крайната им точка бе Басарбовският манастир, където известният техен брат рокер отец Георги отслужи водосвет.