Президентът Росен Плевнелиев ще отстъпи днес стола си на единадесетокласника от Математическа гимназия Йовчо Донев в инициативата „Мениджър за един ден 2015“, организирана за четиринадесети пореден път от фондация „Джуниър Ачийвмънт България“. 
Йовчо участва за първи път в инициативата с желанието да научи как протича денят на един от най-важните хора в държавата.
„Искам да видя каква е натовареността и ангажираността на президента. Интересно ми е как успява да обедини нацията и каква е цената и жертвата на всичко това“, сподели за „Утро“ младежът.
Той останал силно изненадан, когато неговата учителка по информационни технологии Нели Тихомирова му съобщила в петък, че е избран да бъде президент за един ден.
„Подадох документи на 4 март, но вече бях изгубил надежда, че съм избран. Докато не видях лично на компютъра името си, не можах да повярвам“, каза Йовчо.
Президентът за един ден от 3-годишен играе народни танци и вече има четири първи места в Коледното надиграване, но се гордее и с многото си първи награди в състезания по информационни технологии. В момента води курс за личностно израстване за ученици от 9 до 11 клас, като същевременно работи и по идеята за създаване на училищна школа по фолклор.
„Участието ми в „Мениджър за един ден „е достойно постижение, което ще ми донесе допълнителни ползи при кандидатстване в университет, смята дванадесетокласникът. Неговото желание е да следва „Финанси“ или „Управление на бизнеса и предприемачество“ в Нов български университет.