Едва четирима граждани се заинтересуваха от публичното обсъждане на отчета на общинския бюджет за миналата година. Преобладаващата част от присъстващите в полупразната пленарна зала бяха служители на общинска администрация и това предопредели липсата на каквито и да било дискусии.
Диан Господинов от националната мрежа за хора с увреждания зададе един от важните въпроси на срещата - кога се предвижда да приключи проектът за интегрирана система за градски транспорт и кога ще стартира проект за обновяване на превозните средства, като отбеляза, че това е по-важно от изпълнението на двата компонента на проекта.
Зам.-кметът Димитър Наков каза, че закупуване на нов подвижен състав по този проект не е предвидено, но след приключване на проекта следващата задача ще е да се изгради нова транспортна схема.
Тогава можем да говорим за конкретни мерки и стъпки за подновяване на подвижния състав. Нужно е да имаме подходяща инфраструктура и да изградим проектите, които влияят върху достъпността на градския транспорт до всички региони, за да имаме нови автобуси, посочи Наков. 
Десислава Петрова поиска изграждане на детска площадка на улица „Мальовица“ в квартал „Дружба“ и разказа, че децата играят на самата улица, която е много натоварена и трафикът е непосредствен риск за здравето и живота им.
Наков увери, че най-късно до ноември в близост до улица „Мальовица“ ще бъде изградена нова детска площадка и обясни, че детските площадки във всички райони се прецизират много внимателно според нуждите и възрастовата група на децата.
В града има около 240 площадки, като до 2012 г. нито една не е била реконструирана. Както през миналата година, така и тази ще бъдат реконструирани 20 детски площадки, а една ще бъде наново изградена, допълни зам.-кметът.