Жена на около 70 години пострада в лумналия вчера огромен пожар, който обхвана изоставените лозя в района на 9-ти километър на изхода за София. Потърпевшата е приета в болницата с изгаряния по ръцете и краката, но без опасност за живота.
Огънят е тръгнал към 14.30 часа и благодарение на сухото време и духащия вятър се разпространил във всички посоки като лавина. Предполага се, че обгорялата жена има вила в района и се е опитала сама да се пребори с пламъците.
По първоначални данни няма засегнати постройки и вили. Пожарът най-вероятно е запален при обработване на земя наоколо.
„Много хора възприемат паленето като лесен вариант да се изчисти избуялата трева. Това обаче е абсолютно недопустимо“, коментира началникът на дирекцията за пожарна безопасност и защита на населението Димитър Павлов. Той определи обстановката от вчерашния късен следобед като изключително тежка. След 16 часа огънят бе овладян, но работата по загасяването му продължи още много часове.
На място, освен пожарникари от двете служби, пристигнаха и полицейски екипи.
„Задимяването на пътя е голямо и изпратихме екипи, които да регулират скоростта, за да не се стигне и до пътни инциденти“, обясни директорът на полицията Георги Великов.