Д-р Иван Стоянов официално бе избран за изпълнителен директор на Многопрофилната болница за активно лечение на вчерашното извънредно Общо събрание на съвета на акционерите и от понеделник ще смени д-р Владин Петров. 62-годишният патоанатом има тригодишен управленски мандат. Освен него в Управителния съвет влизат хирургът от Министерството на здравеопазването д-р Радослав Радев и ендоскопистът в МБАЛ д-р Йосиф Новаков, който е единствената изненада в новата управа. 
Рокадата в ръководството на болницата е по препоръка на министъра на здравеопазването д-р Петър Москов от януари. Тогава бе обявено, че в новия Управителен съвет на МБАЛ влизат д-р Радослав Радев, д-р Иван Стоянов и д-р Теодора Константинова. В четвъртък обаче д-р Константинова си е направила отвод и на нейно място е определен д-р Новаков.               
„Законът за местното самоуправление и местната администрация не позволяват на един общински съветник да участва в управителен съвет. Сметнах, че моето място е в Общинския съвет, тъй като съм избрана от стотици русенци да помагам за развитието на Русе. Занапред обаче съм готова за работя за идеите, които обсъждахме с д-р Иван Стоянов за подобряване състоянието на болницата“, каза вчера пред „Утро“ д-р Константинова.
За председател на Съвета на директорите, в който влизат представители на всичките осем общини в Русенска област и на Министерството на здравеопазването, бе избран д-р Радослав Радев, а за негов заместник - д-р Йосиф Новаков. Д-р Иван Стоянов е определен за член и шеф на МБАЛ. Той работи в болницата над 30 години. За последно бе началник на Патоанатомичното отделение и общински съветник от групата на ГЕРБ. На първото заседание на Общинския съвет той ще подаде оставка, а мястото му ще бъде заето от Светлозар Симеонов, поставен под №32 в листата за съветници през 2011 година.
На събранието вчера сдаващият директорския пост д-р Владин Петров отчете, че болницата приключва 2014 година на балансова печалба от 85 000 лева. Състоянието е добро, но с този прекрасен екип ще го направим още по-добро, каза д-р Радослав Радев.