Петима маскирани са нападнали и ограбили двама мъже в кв.“Чародейка“. Въпреки маските на главите единият нападател е разпознат, след което са издирени и съучастниците му.
В събота около 22 часа двама русенци на възраст 23 и 25 години седeли в кола пред кафе-бар в „Чародейка“. Изненадващо автомобилът бил атакуван от пет човека с анцузи и маски на главите. Докато се опомнят, двамата мъже били извадени от колата и с бой приведени в безпомощно състояние. След това от джобовете им са отмъкнати два мобилни телефона за 700 лева.
Потърпевшите се оплакали в полицейски участък „Чародейка“ и посочили единия от побойниците. След залавянето му той издал съучастниците си и така в ареста са задържани криминално проявените М.М., на 21 г., и О.А., на 25 г., както и три 18-годишни момчета с чисти досиета, които им помагали в обира. В хода на работата се разбрало, че М.М. е извършил нападението в опасен рецидив, поради което е вкаран в ареста за 72 часа с прокурорско нареждане. По всяка вероятност условната му присъда за предишно престъпление този път ще го вкара в затвора.