Обирите по жилища предиобед са подновени от неизвестни засега апаши. Първият удар от два месеца насам е направен във вторник за времето от 8.45 до 12.45 часа в апартамент в „Здравец Изток“. Бандитите са отключили секретната ключалка с шперц и след основен тараш в стаите са излезли от жилището с 1200 лева, 400 евро и 20 грама златни накити за общо 3000 лева.
В петък следобед в жилище на ул.“Т.Икономов“ в „Чародейка“ е станала кражба на пари и евро за общо 4000 лева чрез отключване на вратата, но от полицията не смятат, че между двата обира има връзка.
През декември и януари служители от ОДМВР направиха капани в кварталите „Здравец Изток“ и „Здравец Север“ и успяха да се доберат до снимките на двама румънци от камерите, които били инсталирани на обекти, съседни до обраните жилища. През януари бандитите бяха заловени от Гранична полиция на Дунав мост с откраднатите пари и вещи от поредното ударено жилище.
В хода на разпитите се установило, че северните ни съседи идвали в Русе рано сутринта с автомобил, а следобед се прибирали оттатък Дунав с плячката от обрания апартамент. Работата с тях продължава.