За първи път за председател на АБВ ще гласуват не само членовете на партията, а тази възможност ще имат и симпатизантите й, съобщи вчера на пресконференция в Русе зам.-председателят на партията Румен Петков. Номинации се приемат до 12 април, а прекият избор е насрочен за 25 април. Паралелно с гласуването ще се проведе и допитване до гражданите по ключови национални въпроси. От партията са предвидили два типа секции - стационарни в клубовете на АБВ и мобилни. 
В Русе ще има 16 секции за гласуване, по една секция ще има във всяка община в областта, отделно ще имаме и 23 мобилни секции за гласуване, обясни областният лидер на партията Венцислав Великов. Той съобщи, че от месец АБВ води преговори с всички леви структури за издигане на обща кандидатура за кмет, като с БСП предстои и втора среща. 
Румен Петков говори и за казуса „Дунарит“, като бе категоричен, че пред обществото трябва да се каже кой е инициатор за спирането на лиценза и какви са мотивите. Озадачен съм от неадекватността на ръководството на общината и в честност на кмета, който по никакъв начин не защити едно от малкото работещи предприятия в Русе, не мога да разбера и мълчанието на ГЕРБ и Реформаторския блок, коментира още Петков.