Демонстриране на шофьорски умения пред едно от студентските общежития докара 200 лева глоба на шофьор, който се издал сам по куриозен начин.
Малко след полунощ през ноември водачът изгубил контрол над колата си и се блъснал в бордюра, а след това и в стълб на уличното осветление, след което бързо се изнесъл, за да прикрие белята. При ударите регистрационният му номер паднал, но пилотът разбрал това, едва когато спрял на близката улица „Студентска“, за да огледа щетите по колата. Тогава скроил план - обадил се на свой познат от общежитието с молба да отиде да прибере номера.
Младежът тръгнал веднага, като получавал в движение инструкции по телефона коя точно лампа е пострадала. Като наближил обаче, видял на мястото полицаи, които се усъмнили, че разговорът има връзка с катастрофата и взели мобилния телефон на услужливия приятел. Така стигнали до избягалия шофьор, който си признал всичко и обяснил точно къде се намира.
Полицаите били при него след минути и му направили тест за алкохол, при който дрегерът спрял на 1.45 промила. Кръвната проба вдигнала още резултата - 1.62 промила. Така шофьорът се сдобил с акт, който обаче оспори пред съда. А първата инстанция се произнесе в негова полза и отмени глобата от 200 лева. Магистратите посочиха, че е от ясно по-ясно, че водачът е виновен за пътното произшествие. Въобще не било ясно с каква скорост се е движил и затова е безумно в акта да пише, че тя е била несъобразена. Решението може да се обжалва.
Нещо повече - съдът се изуми от прекратеното дело срещу шофьора, по което е обвинен за шофиране след употреба на алкохол. Затова изпрати материалите по разследването до по-горно ниво на прокуратурата, която да прецени дали не трябва виновният водач да понесе някаква отговорност.