Ядосан от забележка на възрастен велосипедист бизнесмен грубо се саморазправил с мъжа, който можел да му бъде баща. В резултат от блъскането пенсионерът претърпял операция за поставяне на изкуствена става.
Делото срещу разгневения бизнесмен вече се завъртя веднъж в съда, а впоследствие бе възобновено. Случаят е от 19 март 2013 година, когато мъжът помолил свой познат да закара мерцедеса му на автомивка. След измиването обаче колата не искала да запали, затова на място дошъл нейният собственик. И той не успял да я подкара, затова накарал своя познат и служители на автомивката да го бутнат с идеята, че по наклона по ул.“Шипка“ мерцедесът ще запали.
Тикали го 2-3 метра по улицата, докато набере инерция. В този момент видели велосипедиста, който също се спускал надолу по ул.“Шипка“. Мъжът не успял да запали автомобила на скорост и отбил рязко вдясно до тротоара и спрял. В този момент, за да избегне сблъсък с автомобила, колоездачът рязко отбил вдясно, минал през крайпътните храсти и спрял. Оставил велосипеда на земята и отишъл до шофьора, за да го пита защо е отбил така рязко и дали си е давал сметка, че само по случайност не са се ударили. Въпросите му ядосали гневния мъж, той излязъл от колата, попитал го „Ти ли ще ми кажеш, смотан дъртак“ и го блъснал с две ръце в гърдите. От удара пенсионерът загубил равновесие и паднал на асфалта. От силната болка не можел нито да се движи, нито да се изправи. Оказало се, че и телефонът му е счупен. Шофьорът въобще не се поинтересувал какво е причинил на колоездача, въпреки че го видял в какво състояние е, и си заминал. Падналият мъж се оглеждал за помощ и благодарение на услужливо момче успял да се свърже със съпругата си. Набързо успели да извикат Спешна помощ, след което велосипедистът претърпял операция.
Съдът сметна, че нападателят заслужава 1 година условно наказание с 3 години изпитателен срок за причинената средна телесна повреда. Отделно го осъди да плати на велосипедиста 10 000 лева обезщетение заради това, че с изкуствената става вече не може да кара колело, да кляка, да вдига тежко и дори да кръстосва крака. Присъдата не е окончателна.