Най-изявеният през последните години русенски боксьор Айрин Исметов се завърна за кратка почивка в Русе. Той спечели преди три дни сребърен медал на международния турнир „Джи Би“ в Хелзинки. Оказа се обаче, че около него има и други новини, които ще бъдат научени първо от читателите на „Утро“.

- Айрине, как се разви турнирът във Финландия?
- Спечелих убедително първите си два мача срещу латвиец и финландец с по 3:0 съдийски гласа. На финала излязох срещу руснак, от когото загубих с 0:3. Този мач беше мой, но реферите ме ощетиха. Това не е само мое мнение. Трябваше да го нокаутирам, за да спечеля. По друг начив нямаше как да стане. Съдиите постъпиха така и със Стефан Иванов, който надигра руския си съперник, но също напусна ринга със загуба.
- Преди време прекрати участието си на „Странджата“ заради травма. Възстанови ли се?
- Не, оперираната лява ръка ме мъчи още. Тя беше подута и в Хелзинки, но издържах някак.
- Вярно ли е, че вече не си част от отбора на „Локо“ /Русе/?
- Вярно е! От края на миналата година боксирам за софийския клуб „Бокс за всички“, който е свързан пряко с шефа на федерацията Красимир Инински.
- Защо напусна „Локо“?
- Не съм се карал с никого. Клубът не бе в добро финансово състояние, а без заплата няма как да се живее.
- Какво се задава сега?
- Чакам обаждане за лагер на националния отбор в София. После ще заминем и за лагер в Турция. Подготовката ще е насочена изцяло към първите Европейски игри в Баку. 
- Желаем ти успех!
- Благодаря!