Вратарят Иван Георгиев почти сигурно няма да продължи кариерата си в „Дунав“, научи „Утро“. Оказало се, че футболистът, който изненадващо не се яви за първата тренировка в сряда, върнал инкогнито екипировката си на домакинката Мария зад гърба на треньорския щаб и си тръгнал от Русе с обяснението, че ще си търси друг отбор. Георгиев обаче едва ли ще се уреди с нов тим до края на първенството, тъй като няма право да играе като преотстъпен за втори път в рамките на един сезон.
Сутрешната тренировка вчера даде знак на старши треньора Самир Мъстънов, че някои от дошлите на проби играчи май ще си тръгнат рано-рано. Други пък, като Владимир Бахъров, Ангел Здравчев и Димитър Коларов, дадоха големи надежди с безспорните си и на пръв поглед качества.
Тренировката започна с 40-минутно занимание, водено от кондиционния специалист Ростислав Димитров, след което футболистите заложиха на работата с топка.
Вчера Мъстънов уреди първа контрола извън приетата вече програма. Още в неделя „Дунав“ ще се срещне с „Бенковски“ /Бяла/. Ако времето е добро, двубоят ще се играе от 14 часа на Градския стадион. Ако вали дъжд или сняг, мачът ще бъде изместен на терена в квартал „Здравец“.