Предложението на председателя на Общинския съвет Васил Пенчев възнаграждението на съветниците да се увеличи с 25% /15% за участие в заседание на съвета и по 5% за участие в комисии/ се прие единодушно вчера от комисиите по бюджет и финанси, по комунални дейности и по закон и обществен ред. Водещ беше лайтмотивът хората да не останат с впечатлението, че съветниците си гласуват високи заплати. Повечето от тях се чудеха как да формулират бъдещото увеличение, дори попитаха проф. Пенчев дали е направил справка какво са предприели другите общини. Съветниците Стефан Бучаков и Пенчо Милков напомниха на колегите си, че все пак решават и вземат отговорни решения и трудът, който полагат, заслужава повече.
Председателят на комисията по комунални дейности Мирослав Славчев призова колегите си да решат какъв ще бъде делегираният бюджет и да бъдат единодушни в решенията си. Според него няма нищо срамно в това да се покаже пред обществото какви заплати получават общинските съветници, тъй като всички работят при условия на прозрачност.
В края на заседанията и трите комисии се обединиха около решението предложенията им да бъдат разгледани на Председателски съвет.