Стилизирани костюми в духа на българските носии, китки в косите и вихрено настроение внесоха в зала „Дунав“ любителите на българските народни ритми. Над 90 учасници от 36 клуба се включиха в четвъртото издание на фестивала „Русчуклийска среща“, който се организира от школата за народни танци „Играорци“ с ръководител Богдан Донев. 
През целия съботен ден момци и девойки, пристигнали от различни кътчета на цялата страна, се надпреварваха да показват сетива за родния фолклор. Състезанието премина под бурните овации на многобройната публика в зала „Дунав“, която за случая бе празнично украсена от агенция „Дежа вю“. 
Зам.-кметът Димитър Наков връчи три награди от името на кмета на Русе Пламен Стоилов, под чийто патронаж се проведе фестивалът. Получиха ги клубовете „7/8“ от Добрич, „Анесица“ от Тетово и „Хоро НУ“ от Ботевград. Първото място сред формациите спечели клуб „Средногорска жарава“ от Панагюрище. Бяха раздадени още награди за най-артистична група, за най-стилно изпълнение на хоро, за най-масова група, както и за Мис и Мистър „Русчуклийска среща 2015“ и други.