Двама пешеходци бяха блъснати на фатален петък, 13-и.
В 14.40 часа на обръщалото на 9-а линия в „Здравец Изток била повикана линейка за блъснат старец. Служители на полицията и на Спешна помощ установили, че 72-годишният мъж има болки в коляното. По думите му обаче той бил блъснат от кола в района на Покрития пазар на ул.“Тулча“. Шофьорът, който го бутнал, му предложил да го откара до болницата, но дядото отказал и се качил на автобус за дома си. Като слязъл на обръщалото, усетил болки и накарал хора да се обадят на тел.112. 
Пред униформените старецът обяснил, че не знае какъв цвят е колата, която го е блъснала, защото е далтонист. Името на водача също не знаел, а на всичкото отгоре и не знаел кой е самият той, нито пък къде живее. В крайна сметка линейката го откарала в болницата, за да се изяснява дали катастрофата е истинска или въображаема.
Два часа по-рано „Форд Галакси“ ударил клошар, който тръгнал да пресича на зиг-заг  кръстовището „Доростол“-“Яребична“ по пешеходната пътека, но на червен светофар. След удара 52-годишният А.А., който често прекалява с алкохола и най-вероятно отново е бил пиян, бил откаран с линейка в болницата със счупен крак. След гипсирането му е взета кръвна проба за алкохол.