Всички съпричастни с желанието на Бъзън да си върне продаденото училище вече могат да дадат своята подкрепа само с набирането на няколко бутона на мобилните си телефони.
От вчера стартира дарителска SMS кампания в специализираната платформа DMS. За да ни подкрепите, изпратете съобщение с текст BAZAN на номер 17777, апелира кметицата на селото Василена Цанкова.
Над 3000 лева са събрани в дарителската банкова сметка на сдружение „Децата на Бъзън“, което също се бори за връщане на сградата. Около 2000 от тях са дошли благодарение на детски творби. Малчуганите измайсториха и продадоха мартенички, картички и честитки по време на концерт по повод деня на жената. Над 200 лева са внесени и от пенсионерски клуб. Двата магазина в Бъзън също помагат, като са поставили кутии за дарения. Василена Цанкова е изключително благодарна не само на жителите на селото, но и на непознатите приятели на каузата като семейство от Холандия, което се трогнало от инициативата и дарило 100 евро.
Бъзън се раздели с училището си преди няколко години, когато Община Ветово сякаш реши да накаже желанието на селото да премине към Русе и продаде сградата за 57 000 лева на частен инвеститор. От тогава тя не се поддържа и се руши, а с нея си заминават ученическото оборудване и стотиците пособия в кабинетите. Затова жителите на селото подхванаха инициативата за изкупуване на училището и събират дарения по всевъзможни начини. Целта им е то да отново да събира децата на Бъзън и да се превърне в център за обучение и забавления.
Всеки, който иска да помогне на жителите на селото да си върнат училището, може да го направи с дарение на левовата банкова сметка на сдружението в
„Райфайзен банк“ ЕАД
IBAN 
BG95RZBB91551005642176
BIC RZBBBGSF
Сдружение „Децата на Бъзън“