Отказът на волейболния „Дунав“ да изиграе третата си среща от четвъртфиналните плейофи срещу „Виктория“ в Пловдив говори за тотална липса на организация и каквото и да е било добро бъдеще пред представителния отбор.
Да припомним - след първия мач в Пловдив реваншът трябва да е в Русе, но някой решава, че и двете срещи да бъдат избутани в Града на тепетата. Вероятно се е надявал, че „викторианците“ ще омотаят набързо русенския тим с 2:0 в серията, пък и така ще се спестят пари за организиране на домакинството в зала „Дунав“. 
Хубаво, но сметките излизат криви - нашите печелят първата среща с 3:0, падат във втората с 1:3 и пак някой внушава, че и третият мач трябва да се играе в Пловдив. 
Тук вече чашата прелива с 3 мача в 3 дни, оскъдна резервна скамейка и уморени състезатели, пратени като на просия да нощуват /вероятно/ на разноските на пловдивчани! Обяснимо е на играчите да им кипне и да си стегнат багажа за Русе.
След новината за проваления 3-и мач решихме да разберем кой е онзи „някой“, заточил отбора в Пловдив. Логично звъннахме на клубния президент Валери Андреев, който обаче не си вдигна телефона. Оставаме в готовност да чуем неговата версия. 
Затегнатият до последната дупка финансов колан във ВК „Дунав“ не е новина, но пловдивската одисея уронва престижа не само на волейболния клуб, а на русенския спорт въобще. Обида е и за състезателите. В случая не е важно кой от тях става и не става, важното е, че всички - и работещи и студенти - загърбиха ангажиментите си и тръгнаха към тепетата. И там какво - да им се присмиват от трибуните, че изглеждат като изоставени беднячета!
Преди време си позволихме да призовем волейболната общественост - ако въобще хора, готови да се самоопределят като такава - да вземе контрола в свои ръце, да проведе общо събрание и да начертае спешни мерки за укрепване на клуба. С повече авторитетни и по-настоятелни хора може би ще се намерят и повече спонсори.
Оттогава досега не съзряхме и една крачка в тази посока. А сезонът свърши и се задава дълга ваканция в условията на пълна неизвестност. Дано този път времето бъде използвано за по-надеждни ходове в битката срещу пълната сега базнадеждност на русенския волейбол.