Дръзки крадци изтръгнали електрическата инсталация от стените в новопостроена двуетажна къща. Наред с това са задигнати и метални предмети.
Ударът е направен на ул.“Ген.Кутузов“ във вторник. В 22.30 часа монтираната сигнална техника вдигнала тревога и охранителната фирма изпратила свой патрул, който заварил вратата от ПВЦ профили на втория етаж отворена, а жиците от стените в четирите стаи - извадени от леглата им в мазилката и отнесени. От ползваното за склад помещение встрани от къщата липсвали металната му врата, арматурно желязо, кофражни платна, арматурна мрежа и подпорни дървени греди.
Собственикът на новата къща има апартамент в „Дружба 1“ и работи в чужбина, но в момента е в Русе. За последно е бил в къщата на 8 февруари.
Къщата е атакувана във вторник. Апашите подпрели стълба на терасата на втория етаж, изкачили са се по нея и влезли на етажа. След като започнали да къртят ел.инсталацията разбрали, че по проводниците тече ток и изключили шалтера. Точно тогава охранителната система е писнала, което ги е накарало да бързат. Все пак са успели да изтръгнали всички жици, спуснали са ги с въже на земята и са избягали, смята собственикът на къщата. Щетите са за 3000 лева.