Пред прославения 26-годишен състезател в свободните боеве Светлозар Савов се задава ново голямо предизвикателство - звезден мач в Обединените арабски емирства. „Утро“ разговаря вчера с големия шампион от Русе.

- Зарко, какво те чака в Абу Даби?
- През миналата година победих в Любляна Марко Дрмонжич и защитих титлата си във веригата „World Freefight Challenge“. След мача при мен веднага дойде президентът на словенската федерация Златко Махич, който ми предложи да се бия в Абу Даби. След като обсъдихме условията, постигнахме съгласие и съвсем наскоро подписах договор. Иначе изпълнителен шеф на веригата в Обединените арабски емирства е известният български боец Любомир Геджев, който работи като треньор там. Мой съперник ще е японецът Рюита Сакурай.
- Що за съперник е този японец?
- Гледах видео с негови боеве. Става дума за много опитен състезател в категория до 84 килограма. В кариерата си дотук има 25 победи и 15 загуби. Справя се еднакво добре и в стойка, и на земя. Няма да бъде никак леко.
- Какъв е регламентът за мача?
- 3 рунда по 5 минути.
- Къде проведе подготовката си?
- Основно в русенската зала по джудо, където работя с треньора по бокс Милен Влахов. Милен ще пътува с мене за Абу Даби на 21 март. Двубоят е на 26 март. Мисля, че се намирам в добра форма. Иначе работя по програма, изготвена от Станислав Събев. 
- А какво става с ангажиментите ти в САЩ?
- В САЩ бях на 3 пъти за два месеца. Имам и подписан договор с тамошна федерация, по силата на който трябваше да изиграя две срещи. Дотук договорът бе изпълнен наполовина - имам само един мач в Лас Вегас. Чакам да се изпълни и другата му половина. 
- Желаем ти успех в Абу Даби!
- Благодаря! Ще се постарая да зарадвам русенци и всички българи.