Русенски рецидивист, който от началото на февруари е излязъл от затвора, без да губи нито миг се върнал към занаята и за 18 дни отарашил четири мази и два товарни автомобила, като нанесъл щети за общо 2300 лева.
Кражбите на 25-годишния криминално проявен и осъждан М.Г. започнали от 5 февруари. До 23-и в Първо РПУ постъпили сигнали за четири обрани мази на булевард „Гоце Делчев“ и улиците „Мальовица“ и „Даме Груев“, откъдето изчезнали инструменти за общо 1500 лева. В едната изба апашът нарязал с нож 4 автомобилни гуми, защото, както по-късно се разбрало, имал зъб на собственика.
След мазетата рецидивистът се прехвърли на автомобили и атакувал микробус и фирмен автомобил, паркирани на улиците „Николаевска“ и „Ропотамо“. От тях М.Г. отмъкнал горивна нафтова помпа, два крика, суббуфер с говорител и инструменти за още 500 лева.
В залавянето на бившия затворник се включили служители от всички звена в Първо РПУ и наличните патрули с коли. По празниците за 3 март М.Г. е бил заварден около жилището му и заловен. Работата с него продължава до изясняване и на други кражби от престъпната му дейност.