Внушителна група от 20 нови футболисти се включиха във вчерашната първа тренировка на „Дунав“. 18 от тях са родени след 1992 година. Младоците ще са на проби, като накрая ще се изберат такива, които могат да заиграят веднага. Така ще се отговори на условието на БФС всеки отбор да стартира мачовете си с четирима титуляри до 21 години. Сред по-нашумелите имена, които ще пробват късмета си в „Дунав“, са Ангел Здравчев от „Литекс“, Иван Площаков /бивш футболист на ЦСКА и пловдивския „Ботев“/, Стефан Крачунов от „Видима“ и русенският юноша на ЦСКА Владимир Бахъров.
„Проведохме разговори с представители на много клубове. 90 процента от момчетата, които виждате тук, идват по преценка на нашия спортно-технически щаб. За отбелязване е, че трима от тях са бивши наши юноши. В подготовката ще се включат и трима състезатели от нашата школа“, заяви президентът на клуба д-р Симеон Симеонов.
Той допълни, че анализът на щаба за есенния сезон говори едно - отборът играе бавен футбол. По тази причина работата през пролетта ще бъде насочена към стил с много повече скорост и бързина.
„Групата с новодошлите ще бъде разредена в хода на подготовката. Важното е да изберем няколко качествени попълнения“, заяви д-р Симеонов.
Той декларира, че отборът е подсигурен във финансов план за пролетния сезон.
„Нямаме нито една стотинка задължения. Разплатили сме се по всички линии. Не крия, че ни е трудно, но се надявам, че ще устискаме. Не ми задавайте въпроса за нов спонсор, защото това е болна тема“, каза още той.
На въпроса какви са очакванията му за целевата общинска субсидия, д-р Симеонов отговори: „Миналата година получихме 65 000 лева. Зам.-кметовете Свилен Иванов и Иван Григоров са наясно с всичко, което става в клуба. Надявам се, че през тази година ще получим малко по-висока сума“.
Както писа „Утро“, треньорският щаб ще бъде ръководен от Самир Мъстънов с помощници Драгомир Григоров, Димитър Тотев, Любо Петков, Ростислав Димитров.
„Залагаме на местни хора, на такива, които обичат града и клуба“, подчерта д-р Симеонов.
Мъстънов обясни, че на първо време ще се тренира на две групи - първата ще включва по-опитните футболисти, втората - главно новодошлите.
Единственият играч от есенния сезон, който не се появи за тренировката вчера, беше вратарят Иван Георгиев. Той обаче дори и да иска, не може да играе в друг отбор, защото вече е преотстъпван веднъж в рамките на една състезателна година. Д-р Симеонов каза лаконично, че лично ще се опита да разбере защо Георгиев си спести тренировката.