Пътната настилка в района на магазин „Метро“ на изхода за София пропада и се нуждае от спешен ремонт. В участък с дължина от 45 метра са се образували огромни процепи, които застрашават сериозно пътя от срутване. Въведена е временна организация на движението, като изходът от „Метро“ и част от пътното платно са отцепени. Това обаче затруднява движението в района, а оттам всеки ден минава голяма част от трафика от Дунав мост. Проблемният участък е факт вече от близо три месеца, но освен загражденията с обезопасителни ленти, табелите и знаците, не са предприети никакви действия. Всъщност собственик на пътя е Агенция „Пътна инфраструктура“, а по споразумителен протокол Общината е задължена само да извършва текуща поддръжка, което не включва ремонтни дейности.  
Веднага сме предприели действия, изпратили сме уведомително писмо до АПИ, сигнализирали сме участъка  с пътни знаци, но задължение на агенцията е да предприеме действия за укрепване на пътя. Това каза за „Утро“ шефът на общинската дирекция „Обществен ред и сигурност“ Спасимир Димитров. 
„Утро“ научи, че се търси причината за слягането, като преди около две седмици са взети проби и са изпратени за изследване в лаборатория. След като са готови резултатите, ще се търси вариант за ремонт на участъка.