„Атака“ е категорична, че работните места в „Дунарит“ трябва да се запазят, предприятието да се одържави, а министрите на икономиката и на отбраната Божидар Лукарски и Николай Ненчев да подадат оставки. Това каза депутатът Любомир Владимиров на пресконференция вчера.
Той заяви, че след срещи с работници в „Дунарит“, е станало ясно, че се подготвят два сценария. Единият бил да се извърши отново приватизация на предприятието, като след отнемането на лиценза то бъде фалирано и разпродадено. Според него зад този сценарий стояли хора от Реформаторския блок. Вторият вариант бил икономическа поръчка от чуждестранни конкуренти, които искали България да няма военно производство.
Депутатът е подготвил парламентарен въпрос към министър Лукарски, с който ще иска подробности по скандалното отнемане на лиценза на „Дунарит“ и ще предложи на председателя на комисията по икономическа политика Петър Кънев да се направи заседание по тази тема. Ако получа отказ за информация, ще поискам да прочета за какво става въпрос в секретния отдел на Народното събрание, категоричен бе Владимиров.