Кражбата на 3 бутилки „Джак Даниелс“ и 2 бутилки 12-годишно уиски „Джони Уокър“ с черен етикет гарантира влизането в затвора на двама рецидивисти.
26-годишният украинец Константин Ясаков, който има 8 присъди зад гърба си, и 35-годишният му приятел ще изтърпят по 11 месеца зад решетките за кражбите на луксозния алкохол. Двамата другари признаха, че на три пъти са отмъквали бутилките уиски от хипермаркети „Билла“, като по-възрастният рецидивист участвал в кражбите само на 3 от бутилките.
Те проявили завидно творчество и хитрост при кражбите - избирали марков алкохол в кутии. И тъй като именно картонените опаковки на бутилките са маркирани с баркод, вадели шишетата, криели ги из дрехите си и минавали покрай касите без охранителните детектори да пропищят. Не след дълго празните кутии обаче бивали открити и при внимателно преглеждане на записите на камерите изобретателността на рецидивистите лъснала.
За кражбите на обща стойност 211 лева те се споразумяха с прокуратурата за наказанията, които трябва да изтърпят. Присъдите са окончателни.