Шофьор на черно „Волво“ прегази 53-годишна жена на пешеходна пътека и избяга.
Катастрофата станала около 19 часа в събота на бул.“Христо Ботев“ малко преди изхода на града по посока Варна. Жената е пресичала на пешеходна пътека като се е движила от кв.“Чародейка“ към „Дружба“. Така и не успяла да прекоси булеварда, тъй като волвото я връхлетяло фатално. Очевидци на катастрофата сигнализирали спешния телефон 112 в 19.10 часа, а дошлият на място лекарски екип само констатирал смъртта на жената.
След удара 44-годишният шофьор Т.К. избягал от мястото на инцидента. Веднага са започнали действия по неговото издирване и той бил открит за по-малко от два часа. Направена му е проба с дрегер, която показала наличие на алкохол в кръвта му, съобщи вчера столичният пресцентър на МВР. Той е задържан, а по случая тече разследване. Досегашната практика в такива случаи сочи, че тъй като не е изпробван на мястото на трагедията, не е изключено шофьорът да твърди, че е пил след като се е прибрал у дома си, за да намали стреса и едва ли някой ще може да го обори.   
„44-годишният шофьор е открит в дома си в местността Хаджигенова чешма. До него се е стигнало след разкази на очевидци и благодарение на част от радиаторната решетка и други детайли от колата, които са останали на местопроизшествието“, обясни за „Утро“ директорът на ОД МВР Георги Великов. И допълни, че волвото е имало сериозни щети по предната част след силния удар.
Вероятно Т.К. е карал с превишена скорост, тъй като спирачният път е около 30 метра, които според експерти няма как да се получат, ако волвото се е движело с позволените 50 км/ч.
Участъкът в края на града е известен с натовареността си, а заради широките три ленти почти всички шофьори карат с превишена скорост.