Баскетболистките на „Дунав 8806“ ще посрещнат утре тима на „Нефтохимик“ в един от най-решителните си мачове от последните 4 кръга в редовния сезон на Националната лига. Русенският отбор трябва да извърви пътя до победата на всяка цена, а шансовете са налице, тъй като ще има подкрепата и на вулканичната си публика. В двубои като тези феновете винаги са били сериозният 6-и играч. 
Ето и историята на дуелите между двата отбора от началото на първенството: 1 ноември 2014 година - „Нефтохимик“-“Дунав 8806“ - 69:66, 6 декември - „Дунав 8806“-“Нефтохимик“ - 68:70, 17 януари - „Нефтохимик“-“Дунав 8806“ - 65:76. Утрешната русенска победа и със само точица повече ще даде предимство на „сините феи“ при положение, че двата отбора се изравнят на върха до края на първенството и се стигне до пресмятане на допълнителни показатели.    
За мач номер 2 от 6 декември се говори и до днес. Тогава съдиите направиха така, че „Дунав 8806“ да претърпи несправедлива загуба, а малко по-късно русенският отбор бе наказан с мач без публика и парична глоба по доклад на делегата Любомир Амиорков. Сега неговият стол ще е за Желчо Генов от Белоградчик.
„Нефтохимик“ ще пристигне в Русе със самочувствието на отбор, спечелил само преди няколко дни купата на България. Основните козове на треньора Дечо Коешинов са ясни - Драгана Гобелич, Вера Перостийска, Шарел Алън, Мария Желязкова, Ивелина Вранчева, младата Борислава Христова.
„Дунав 8806“ ще излезе срещу тази компания с вече по-стабилната след лечението на изкълчен глезен Кристина Сантяго, Жаклин Златанова, Зорница Костова, Радостина Димитрова - все момичета, които могат да поведат отбора и да решат изхода от всеки мач. Вярно, настроението в лагера на шампионките сигурно не е толкова слънчево след третото място в турнира за купата на България, но отборът разполага с доста доказателства, че винаги може да се изправи, когато изглежда силно наранен.
Големият мач утре е от 18 часа.