Клиентка на заведение заведе иск срещу ресторант в центъра на Русе заради невидим праг, който станал причина за дълъг кошмар. Жената се спънала на път за тоалетната, при падането си счупила ръката и така тържеството за абитуриентския бал на дъщеря й било разтурено без време, а след това се наложило да й се постави имплант в счупената ръка. За преживяното потърпевшата поиска 12 000 лева обезщетение.
Причина за злополучното падане на жената станала неравност, която се виждала само при внимателно вглеждане. Често клиенти на заведението се спъвали и падали именно заради този невидим праг, тъй като се създавала илюзия, че повърхността е равна.
Няма законово изискване подът на ресторанта да е изцяло равен, но наемателят на заведението е имал възможност да прояви грижа към клиентите си и да обозначи по-ясно разликата в нивата. От друга страна за инцидента вина има и самата клиентка заради  собственото си невнимание, мотивираха се районните магистрати.
В крайна сметка съдът прецени, че вина имат и двете страни и присъди на пострадалата жена 4000 лева обезщетение, както и 943 лева разходи за лечение. Решението може да се обжалва.