Русенската фирма „Медиком“ ООД е класирана на първо място с 96 точки по обществената поръчка за изработката и монтажа на 10 сглобяеми павилиона за търговска дейност, предназначени за мартенския и коледния базар в Русе. Това става ясно от протокола на комисията, която оцени предложенията на трима кандидати. 
На второ място остана „Металпласт Инженеринг“ ЕООД с 57 точки. Другият кандидат - „БулСпейс“, е отстранен от участие в процедурата, тъй като офертата не отговаря на условията на възложителя.
„Медиком“ е специализирана в извършването на строителни дейности и цялостно изграждане на строителни обекти. Тя е фирма с дългогодишна успешна работа в търговията като дистрибутор на някои от най-големите фирми от региона, със складови бази в Русе, Велико Търново и Разград. Павилионите, които фирмата ще изработи, ще бъдат с метална носеща конструкция и ПВЦ обшивка от термопанели. 
Както „Утро“ писа, прогнозната стойност за изработката и монтажа им е 56 000 лв. с ДДС. Предстои общината да сключи договор с „Медиком“.